Ana içeriğe atla

1-2 Eylül Online EPE hakkında (sadece tekrar eden ELS, yüksek lisans ve yatay geçiş öğrencileri için)

Sevgili öğrenciler,

1-2 Eylül tarihlerinde yapılacak İYS, Moodle ve Zoom üzerinden çevrimiçi ortamda gerçekleşecektir. Sınav, herhangi bir gerekçeyle kampüste yüz yüze olarak uygulanmayacaktır.

Sınava girebilmek için öncelikle aşağıdaki anketi 23 Ağustos Pazar gününe kadar eksiksiz doldurmanız gerekmektedir:

https://forms.gle/N7Pwaf6Wu2gFCvVS8

İYS'ye girebilmenin önkoşulları şöyledir:

  1. Sınav içeriğine ulaşacağınız cihazınızın Windows ya da Mac işletim sistemlerine sahip olması
  2. Yine bu cihaza, işletim sistemine göre SafeExamBrowser (SEB) yazılımını yüklemiş olmanız

https://safeexambrowser.org/download_en.html

  1. Bilgisayarınıza yüklü olan SEB sürümünü bilmeniz
  2. Bu cihazınızdan bağlanacağınız Moodle kullanıcı adı ve şifresine sahip olmanız (TEDU öğrencilerinin mevcut kullanıcı adı ve şifrelerini kullanmaları gerekmektedir. Yüksek lisans programlarına başvuran ve yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin Mali İşler’e sınav ödemelerini yapıp dekontlarını ELS’ye elden veya e-mail yoluyla -els@tedu.edu.tr-ulaştırdıkları takdirde, kendileriyle bu bilgiler e-posta yoluyla paylaşılacaktır.)
  3. Kamerası düzgün bir şekilde çalışan ikinci bir cihaza sahip olmanız (akıllı telefon/tablet/dizüstü bilgisayar gibi)
  4. Kamerası kullanılacak olan bu cihaza Zoom uygulamasını yüklemiş olmanız

https://www.zoom.us/download

  1. Sınava görüntülü olarak bağlanacağınız Zoom oturumu bilgilerine sahip olmanız (en kısa zamanda sizlerle paylaşılacaktır)
  2. Sınav esnasında cihazlardan veri akışının problemsiz olmasını sağlayacak bir internet bağlantısına sahip olmanız
  3. Dinleme bölümü için (eğer kullanacaksanız) kulaklığınızın olması
  4. Resminizin olduğu (tercihen iki) kimlik kartına (TEDU kart (Yüksek lisans ve yatay geçiş öğrencileri hariç), sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport veya e-Devlet belgesi) sahip olmanız

Sınavda kullanacağınız cihazlara ilgili yazılımların yüklenmesi konusunda problem yaşamanız durumunda remote.tedu.edu.tr adresinden destek alabilirsiniz.

Diğer tüm konularda sorularınız için els@tedu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

Sınav düzeni ve uygulamasıyla ilgili detaylı bilgilendirme daha sonra yapılacaktır.

Sizleri sınav formatına, sınavda kullanılması zorunlu olan Safe Exam Browser ortamına alıştırmak ve sınavda kullanacağınız cihazlarda yaşayabileceğiniz olası problemlere çözüm aramak amacıyla 25-26 Ağustos tarihlerinde, saat 14.00’te deneme sınavı gerçekleştirilecektir. Deneme sınavına, 1-2 Eylül tarihinde yapılacak İYS'de kullanacağınız cihazlarınızla bağlanmanız ve sınavdan önce, kamera açısını prova etmeniz oldukça önem taşımaktadır. Safe Exam Browser'ı henüz cihazınıza kurmadıysanız deneme sınavına giremeyeceksiniz.

 

İYS Deneme Sınavına, sınavdan bir gün önce açılacak olan 2020S_AUGUST_MOCK_EPE Moodle sayfasından ulaşacaksınız. Cihazlarınızı ve SEB yapılandırma dosyanızı test etmek için, yine bu sayfada bulunan TEST PAGE adlı quizi denme sınavından önce deneyebilirsiniz. Herhangi bir gecikmeye sebebiyet vermemek için gerekli tüm ayarlamaları önceden yapmanız beklenmektedir. Bu nedenle, sizlerle deneme sınavından önce paylaşılacak olan belgeleri dikkatlice okumanız oldukça önemlidir. TEST PAGE quizini açamıyorsanız lütfen  https://remote.tedu.edu.tr/tr/remote/english-proficiency-exam adresini ziyaret ediniz. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, BT (IT)'ye ulaşmak için https://remote.tedu.edu.tr/tr/remote/destek adresindeki canlı destek kutucuğuna durumunuzu detaylıca bildiren bir mesaj atınız. 

Başarılar,

TEDU ELS

Tarih: