İngilizce Dil Okulunda 2 Akademik Yılını Tamamlamış Öğrencilere Verilecek Olan İYS hk.

Yükseköğretim Kurulu’nun yasal düzenlemeleri uyarınca hazırlanan TED Üniversitesi İngilizce Dil Okulu Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi’nin 6. maddesi İDO’da azami eğitim süresinin iki yıl olacağı ve aynı yönergenin, 9.maddesi uyarınca; iki yılın sonunda başarılı olamayan öğrencilerin Üniversite ile ilişkilerinin kesileceği düzenlenmiştir.

Bu kapsamda, İngilizce Dil Okulu İdari Kurulu’nun 20.07.2022 tarihli 2022/11 nolu kararı ile yalnızca Eylül 2022 itibariyle İDO’da iki akademik yılını tamamlamış olan ve 2022-2023 Akademik yılı başında lisans programına geçiş yapmaya hak kazanamamış öğrenciler için 16-17 Ağustos 2022 tarihlerinde İngilizce Yeterlik Sınavı (EPE) yapılmasına karar verilmiştir.

Bu sınava girecek öğrencilerin sadece İngilizce Yeterlik Sınavı (EPE)’ndan aldıkları not değerlendirilecek olup, dönem sonu notu göz önünde bulundurulmayacaktır. Bu sınava sadece yukarıda belirtilen durumda olan öğrenciler girebilecektir. Sınava ilişkin detaylı bilgi ve sınava girecek öğrenci listesi daha sonra açıklanacaktır.

Tarih: