Ana içeriğe atla

SBS ve İYS Hakkında

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle TEDU İngilizce Dil Okulu’na hoş geldiniz!

10 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve 13 – 14 Eylül tarihlerinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) hakkında detaylı bilgiye İngilizce Dil Okulu web sayfasında (https://els.tedu.edu.tr/tr/els) bulunan “Yeterlik Sınavları” bölümünden ulaşabilirsiniz. Seviye Belirleme Sınavı 10 Eylül 2021 tarihinde yüzyüze yapılacaktır. İngilizce Yeterlik Sınavı’nın Dinleme, Okuma ve Yazma bölümleri 13 Eylül 2021 tarihinde yüzyüze, Konuşma bölümü ise 14 Eylül 2021 tarihinde çevrimiçi olarak Zoom üzerinden yapılacaktır.

Sınav saatleri ve sınıf listeleri kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra İngilizce Dil Okulu web sayfasında duyurulacaktır.

Seviye Belirleme Sınavı, hem TED Üniversitesi’ne yeni kaydolmuş öğrencilerin hem de TEDÜ İngilizce Dil Okulu’ndaki programlarda başarılı olamamış öğrencilerin İngilizce seviyelerini değerlendirmek için hazırlanmış bir sınavdır. Öğrenciler, Seviye Belirleme Sınavındaki performanslarına göre ya TEDÜ İYS (İngilizce Yeterlik Sınavı) ye girmeye hak kazanırlar ya da Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre TEDÜ İngilizce Dil Okulu’nda kendileri için en uygun seviyeye yerleştirilirler. Seviye Belirleme Sınavı’na girmeden İngilizce Yeterlik Sınavı’na girilmesi mümkün değildir.

Hem TED Üniversitesi’ne yeni kaydolmuş öğrencilerin hem de TEDÜ İngilizce Dil Okulu’ndaki programlarda başarılı olamamış öğrencilerin eğitimlerine başlayabilmeleri için Seviye Belirleme Sınavına girmeleri zorunludur.


Bilgilerinize,

ELS

 

 

Tarih: