Yatay Geçiş Öğrencileri için SBS (11.02.2022)

Yatay geçiş ile üniversitemize yerleşen öğrenciler için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 11.02.2022 tarihinde saat 10:00'da B Blok 450  numaralı sınıfta yapılacaktır. Öğrenci/sınıf listesini aşağıda bulabilirsiniz. Yatay geçiş sürecini tamamlamış fakat listede ismi olmayan öğrencilerin en kısa sürede ELS'ye ulaşması gerekmektedir.

Adı Soyadı

Sınav Yeri

Sınav Saati

Sude Candoğan

Şevval Suna

Muhammet Furkan Çam

Yağız Yılmaz

Tuna Yalçın

Mehmet Gündoğdu

Kaan Yılmaz

10:00

Öğrencilerin sınav saatinden önce lsitede belirtilen sınıfta hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sınav içeriği ile ilgili bilgiye İngilizce Dil Okulu web sayfasında (https://els.tedu.edu.tr/tr/els/seviye-belirleme-sinavi-sbs) bulunan “Yeterlik Sınavları” bölümünden ulaşabilirsiniz.

SBS sonuçları aynı gün saat 18:00'e kadar İngilizce Dil Okulu websayfasında Duyurular kısmında açıklanacaktır. Öğrenciler, Seviye Belirleme Sınavı'ndaki performanslarına göre ya gelecek hafta yapılacak olan TEDÜ İYS (İngilizce Yeterlik Sınavı) ye girmeye hak kazanırlar ya da Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre TEDÜ İngilizce Dil Okulu’nda kendileri için en uygun seviyeye yerleştirilirler. Seviye Belirleme Sınavı’na girmeden İngilizce Yeterlik Sınavı’na girilmesi mümkün değildir. SBS'ye girmeyen öğrenciler D Seviyesi'ne yerleştirilirler.

Sınavla ilgili prosedürler aşağıda yer almaktadır.

Sınav ile ilgili bir sorunuz olması durumunda els@tedu.edu.tr adresine e-posta gönderebilir, 0312 585 01 26 numaralı telefonu arayabilir ya da B543 numaralı ofiste yer alan İngilizce Dil Okulu Sekterliğine şahsen gelebilirsiniz.

ELS

• Öğrenciler, kampüse giriş yaptıkları an itibariyle, COVID-19 önlemleri kapsamında belirlenen kurallara uymak zorundadırlar.
  • Öğrenciler, sınava yalnızca listede belirtilen saat ve sınıflarda girebileceklerdir.
  • Öğrencilerin sınava girebilmeleri için yanlarında geçerli bir kimlik belgesi bulundurmaları zorunludur.
  • Sınava geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Öğrenciler, sınavın ilk 30 dakikasında sınav salonundan çıkamazlar.
  • Öğrencilerin sınav esnasında ihtiyaç molasına çıkmaları yasaktır. Sınav salonunu terk eden öğrenciler geri dönemezler.
  • Sınav salonuna sözlük sokmak yasaktır.
  • Sınav salonuna yiyecekle girmek yasaktır.
  • Su şişelerinin üzerindeki etiketler çıkarıldığı takdirde, öğrenciler sınav salonuna su ile girebilirler.
  • Sınav salonuna sokulan malzemelerin üzerinde hiçbir yazı bulunmamalıdır.
  • Sınavda 100 çoktan seçmeli soru vardır.
  • Sınav, dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama soruları içermektedir.
  • Öğrenciler, sınava kurşun kalem, tükenmez kalem, silgi, uç ve kalemtıraş getirmelidir. Sınav malzemelerinin yedeklerinin de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Birbirlerinden veya sınav gözetmenlerinden sınav malzemelerini isteyemezler.
  • Öğrenciler, sınav salonuna yedek maske ve el dezenfektanı/kolonya getirebilirler.
  • Bütün saatler ve elektronik cihazlar kapalı halde toplanacak ve tek kullanımlık plastik poşetlere yerleştirilecektir. Öğrencilerin üzerinde teslim edilmeyen bir elektronik cihazın bulunduğu anlaşılması halinde durum tutanakla tespit edilerek ilgililer hakkında disiplin süreci başlatılacaktır.
  • Plastik poşete yerleştirilen elektronik cihazlardan herhangi birinin açık olduğunun anlaşılması halinde söz konusu durum aynı şekilde disiplin sürecine tâbi olacaktır.
  • Salon gözetmeni, öğrencilerin kopya çektiğinden şüphelendiği takdirde öğrenciyi uyarmadan sınav tutanağı tutma hakkına sahiptir. Tutanağın tutulması ile birlikte disiplin süreci için gereken işlemler başlatılacaktır.
  • Öğrenciler, kitapçık türlerini ve sınıf kodlarını kodlamazlarsa sınavları geçersiz sayılabilir.
  • Sınav kitapçıkları ve optik formlar sınav salonundan çıkartılamaz.
  • Öğrencilerin gözetmenlere sınav içeriği ile ilgili herhangi bir soru sorması yasaktır.