Yapay Zekanın Dil Öğretiminde Kullanımı Üzerine Atölye Çalışması

#osman hoca AI

13 Mart 2024 tarihinde Öğretim Görevlisi Osman Kılıç tarafından düzenlenen atölye çalışması, yapay zekanın kelime öğretiminde ve dil öğrenim platformlarında nasıl kullanılabileceği üzerine odaklanmıştır.

Bu çalışma, öğretim görevlilerine yapay zeka tabanlı araçların etkin bir şekilde nasıl entegre edileceğini ve öğrencilerin dil öğrenme süreçlerini nasıl destekleyebileceğini öğretmeyi amaçlamıştır.

Yapay zeka, dil öğrenimindeki potansiyelini göz önünde bulundurarak, öğrencilere daha kişiselleştirilmiş ve etkili bir öğrenme deneyimi sunma yolunda önemli bir araç olarak değerlendirilmektedir. Bu deneyim, geleneksel dil edinme yöntemlerinin sınırlamalarını aşarak dil öğrenimini daha etkili hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Yapay zeka, öğrencilere daha fazla ilgi çekici ve verimli bir öğrenme deneyimi sunarak, dil öğreniminde etkin yöntemlerin geliştirilmesinde yol gösterici olabilir.

#osman hoca AI 2